Chiftelute de somon

Retete aperitive Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare

Reteta Chiftelute de somon

Chiftelute de somon in stil japonez, servite cu broccoli fiert pe abur, wasabi si un sos de soia. Puteti pune alaturi si cateva linguri de orez preparat in stil japonez.

Ingrediente

350 gr somon (file, curatat de piele si oase)
10 gr ghimbir
1 lingura ceapa verde mica taiata rondele (chives)
1 lingura patrunjel tocat fin
1 lime
putina pasta wasabi (cat doua boabe de mazare) 
1 albus de ou
20 gr amidon

Sos

4 linguri sos de soia
3-4 linguri suc de lime (de la 1 lime)
1 lingurita zahar brun

Bucati: 8

  1. Se taie somonul felii subtiri si cu un cutit cu lama lata se toaca marunt de tot (la fel cum tocati vinetele pentru salata). Fiind un peste gras e untos si se toaca foarte usor.
  2. Se toaca ceapa verde si patrunjelul. Se da pe razatoarea mica ghimbirul (sa obtineti o pasta). Se da coaja de lime pe razatoarea mica.
  3. Intr-un bol se amesteca somonul tocat cu toate cele pregatite la pasul 2 si cu pasta wasabi. Se pune si putina sare si piper negru macinat.
  4. Se adauga albusul si se amesteca pana e omogen.
  5. Se adauga amidonul si se amesteca pana nu se mai vede amidonul.
  6. Se imparte compozitia in 8 parti. Se modeleaza cu mainile umede sub forma de chifteluta un pic aplatizata.
    * daca doriti puteti trece acum chiftelutele prin pesmet japonez (panko) pentru a fi un pic mai crocante
  7. Se incinge foarte putin ulei (ca pentru clatite) intr-o tigaie antiaderenta. Se da focul la mediu spre mic. Se pun chiftelutele in tigaie si se prajesc putin peste  1 minut (mai exact le-am tinut 1 min 20 sec) pe fiecare parte. Imediat ce le-ati pus apasati-le usor cu o furculita in centru, au tendinta sa se umfle acolo.
  8. Scoateti-le pe servetele de hartie.
  9. Pentru sos se amesteca ingredientele pana se topeste zaharul.
  10. Se servesc caldute cu sos si pasta wasabi. Se pot reincalzi in cuptor.

Somon tocat

Somon tocat

Compozitia pentru chiftele

Compozitia pentru chiftele

Formam chifteaua in palmele umede

Formam chifteaua in palmele umede

Prajim pe o parte si apasam in centru

Prajim pe o parte si apasam in centru

Prajim pe a doua parte

Prajim pe a doua parte

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 17 Septembrie 2014 10:53  

spor, Cristina, m-as bucura sa fie incantati ai tai de varianta asta de a gati somon.
 

Laura  acum 10 ani - 17 Septembrie 2014 17:04  

Ce bine arata :) Sunt in plan pentru weekend. Despre ce site e vorba? Multumesc anticipat pentru raspuns.
 

Ioana  acum 10 ani - 17 Septembrie 2014 17:11  

siteul de masaj? e acesta: [link] , e cu filmulete, se invata foarte usor.
 

Diana  acum 10 ani - 27 Noiembrie 2014 21:46  

Foarte buna reteta!
Se poate inlocui amidonul cu o feliuta de paine?
 

Ioana  acum 10 ani - 28 Noiembrie 2014 08:23  

merge si o feliuta de paine.
 

Mariana  acum 9 ani - 21 August 2015 13:11  

Buna Ioana,
am citit primul comentariu, al Olgai, si raspunsul. As vrea sa te rog, daca se poate, sa-mi trimiti si mie pe mail site-ul cu recomandarea de masaj terapeutic pt spate.
Multumesc!
 

Ioana  acum 9 ani - 21 August 2015 13:18  

Mariana, asta e siteul: [link]
 

Mariana  acum 9 ani - 21 August 2015 13:34  

Ioana, ai incercat si chiar functioneaza? Stiu ca sunt off-topic, poti sa-mi raspunzi pe mail daca vrei.
Multumesc din nou!
 

Ioana  acum 9 ani - 21 August 2015 13:42  

da, de aceea l-am si recomandat. dar iti trimit detalii pe mail.
 

Mariana  acum 9 ani - 21 August 2015 13:53  

Multumesc.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...