Mousse de somon afumat

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete de Craciun Retete rapide Retete simple

Reteta Mousse de somon afumat

Crema de somon afumat, fina si foarte usor de preparat. Doar amestecati ingredientele in robot!

E diferita fata de rillette de somon, aceasta crema avand textura mai fina si un gust mai intens.

Ingrediente

200 gr somon afumat
100 gr crema de branza (tip philadelphia)
1 lingura cu varf smantana acra (fermentata)
1/2 lamaie
1 lingura ceapa verde mica (chives)
1 fir marar
sare, piper negru

  1. Se pun intr-un robot somonul, branza, smantana, sucul de lamaie, putina sare si piper negru macinat. Se mixeaza pana obtineti o pasta foarte fina, ca o crema.
  2. Se adauga verdeturile tocate si se mixeaza iar doar pana la distribuirea lor omogena. Se drege de sare.
  3. Se serveste cu paine prajita, bake rolls sau biscuiti sarati (crackers).

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 10 Septembrie 2014 08:39  

pai branza si smantana nu puteau fi de vina (ai folosit smantana acra, groasa, nu din cea dulce lichida nu?), ambele sunt destul de solide. ma gandesc ca ai avut o lamaie excesiv de mare? cat suc de lamaie ai pus?
 

Sorin  acum 10 ani - 10 Septembrie 2014 13:08  

Buna,

Asa m-am gandit. Da, lamaia cam mare si gustul accentuat de lamaie. Mai incerc.

Ms
 

Ioana  acum 10 ani - 10 Septembrie 2014 13:12  

data viitoare mixeazarestul in robot si adauga sucul doar la final, cate un pic... gustand... pana ai un gust placut, dar fara sa inmoaie crema.
o sa inlocuiesc cantitatea in linguri de suc de lamaie, ca sa nu mai fie probleme.
oare cat suc poate scoate un barbat dintr-o jumatate de lamaie? :p
 

Sorin  acum 10 ani - 10 Septembrie 2014 14:29  

😄😄 multumesc de lamuriri!! Trebuia sa ma gandesc ca nu fac limonada 😄😄😄!!!
 

Diana   acum 9 ani - 11 Septembrie 2015 19:04  

Ma tenteaza tare mousse-ul asta, seamana vreun pic cu Pateul de Somon afumat de la Rio mare (pasta de peste)? Il ador pur si simplu, dar il cumpar atat de rar pentru ca evit conservele cumparate.. Multumesc
 

Ioana  acum 9 ani - 12 Septembrie 2015 10:50  

asta e mai "mousseos", ca o crema. cea de la rio mare e ca o pasta. e important sa folosesti somon afumat de calitate, altfel gustul si culoarea vor fi neplacute.
 

Gabriela  acum 8 ani - 13 Februarie 2016 10:29  

Salutare Ioana!
Nu pot sa ma "napustesc" cu intrebarea mea inainte de a te felicita pentru preparate, site, fotografii si rabdarea de a le publica.
Eu sunt bucuroasa ca te-am gasit !
Nelamurirea mea legata de aceasta reteta, este daca se poate pregati si fara robot? Mixerul crezi ca mi-ar fi de folos?
Sotul meu iubeste somonul si as vrea sa ii fac o surpriza preparand aceasta reteta.
Iti multumesc,
Spor la bucatarit !
 

Ioana  acum 8 ani - 15 Februarie 2016 09:11  

Gabriela, poti sa faramitezi bine bine somonul cu o fuculita si apoi poti incerca cu mixerul sa amesteci totul. probabil nu va iesi chiar asa fin, dar cred ca va iesi un pate gustos.
 

Radu  acum un an - 31 Ianuarie 2023 18:49  

Buna Ioana.
O reteta excelenta, un gust si o savoare minunate. Am facut o adaugare retetei insa, am pus si niste avocado, o nebunie a iesit.
 

Ioana  acum un an - 1 Februarie 2023 11:25  

Buna Radu, excelenta ideea cu avocado.
Combinatia de avocado+somon afumat am folosit-o si eu la un dressing foarte bun pt salate, poate te tenteaza: [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...