Cotlete de porc in sos dulce-acrisor
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete de Craciun
Pentru mine aceasta reteta a fost o adevarata incercare... din cauza relatiei mele cu otetul. Insa am vrut ca luna aceasta sa aveti la dispozitie cat mai multe variante interesante de a pregati carnea de porc. Pana la urma am avut si eu de castigat din experienta aceasta, sosul este foarte foarte bun si daca va puteti inchipui am sters farfuria la final. O sa-l mai folosesc si in alte retete cu siguranta. Cotletele cu sos dulce acrisor se servesc cu putin piure de cartofi si OBLIGATORIU cu o salata mare de verdeturi.
Ingrediente
4 cotlete de porc (de 3 cm grosime)
piper negru
putin ulei
Saramura
2 cani apa
1 lingura sare
1/2 lingura zahar
1 lingurita piper negru boabe
1 fir rozmarin
Sos dulce-acrisor
50 ml otet balsamic
2 linguri miere
1 fir ceapa verde
1 fir rozmarin
2 catei de usturoi
1 lingura unt
Portii: 4
- Se amesteca ingredientele pentru saramura pana sarea si zaharul se dizolva. Se pun cotletele in ea si se lasa la frigider minim 4 ore, dar preferabil peste noapte.
- Se incepe cu pregatirea sosului: se pune otetul cu mierea, usturoiul strivit, ceapa rondele si ramura de rozmarin la fiert (la foc mediu) pentru 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se ia sosul de pe foc, se strecoara. In sosul strecurat se adauga bucati de unt in transe, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se adauga putina sare daca este necesar. Se lasa sosul sa stea pana sunt gata cotletele.
- Cotletele se scot din saramura si se usca bine cu servetele de bucatarie. Se presara cu piper negru macinat si apoi se ung pe ambele parti cu ulei.
- Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute. Se aseaza cotletele in ea si se prajesc 2 minute pe prima parte si 1.5 minute pe a doua parte.
- Se trage tigaia de pe foc, se ung repede cotletele cu sos pe ambele parti si se aseaza iar in tigaie. Se dau la cuptorul preincalzit la 200C pentru inca 3 minute.
- Se scot cotletele din cuptor, se muta intr-o farfurie calda si se lasa sa stea macar 3 minute.
- Se servesc cotletele stropite cu sos din belsug.
Cotletele in saramura
Cotletele condimentate si unse cu ulei
Sosul dulce-acrisor
Adaugam unt in sos
Prajim cotletele pe grill
Cotletele glazurate
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
Ioana acum 11 ani - 2 Decembrie 2012 18:09
saramura se arunca dupa ce scoti cotletele din ea. nu se foloseste la sos.Mari Ana acum 11 ani - 6 Decembrie 2012 15:38
Am pregatit reteta si a iesit grozav, ca dovada ai si poza. :-) Pupici.stefania acum 11 ani - 11 Decembrie 2012 15:10
e foarte bun incerc si eu =P~ ;)=P~ imi lasa gura apa
Nico acum 11 ani - 30 Decembrie 2012 11:45
Hello....Ce garnitura imi recomanzi la aceasta reteta? :)Ioana acum 11 ani - 30 Decembrie 2012 11:55
am scris la intro, un piure de cartofi si o salata de verdeturi. dar le-as vedea si cu aceasta polenta [link] si niste fulgi de parmezan deasupra.Nico acum 11 ani - 30 Decembrie 2012 12:00
Ok...ms mult de raspuns. Am ales reteta aceasta pentru seara de Revelion.monika acum 11 ani - 7 Martie 2013 08:06
ioana, as vrea sa pregatesc cotlete azi dar as vrea sa le servesc cu mamaliga prajita inainte in loc de paine, care dintre cotletele cu sos care le ai aici mi le ai recomanda?Ioana acum 11 ani - 7 Martie 2013 10:23
cu mamaliga, pe acestea: [link]monika acum 11 ani - 7 Martie 2013 10:32
oky ;)Mirela acum 4 ani - 30 Aprilie 2020 17:33
Foarte bune, le-am mancat cu niste taietei simpli de grau :pLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email