Cotlete de porc la tava
Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete rapide Retete simple
Aceste cotlete de porc sunt foarte avantajoase de pregatit cand nu aveti prea mult timp la dispozitie, fiindca sunt gata in 30 minute. Alaturi de un piure de cartofi sau o mamaliguta care sa absoarba sosul din tava e o mancare confortabila si gustoasa. Puteti pregati in acest fel si cotlete de miel, doar ca in loc de dafin si cimbru, adaugati 2 fileuri de ansoa in sos ;)
Ingrediente
5 felii cotlet de porc groase de 1 cm (poate fi cotlet fara os, cu os, cu os si soric)
1 capatana usturoi
150 ml supa de pui
100 ml vin alb sec
1 foaie dafin
1 fir cimbru uscat
2 linguri ulei
sare, piper negru, boia dulce
- Se seteaza cuptorul sa se preincalzeasca la 220C. Se introduce in el o tava in care feliile de carne sa se potriveasca intr-un singur strat (am folosit o tava de 20 cm x 24 cm).
- Se desfac cateii de usturoi din capatana si se curata de straturile exterioare, dar se lasa in coaja. Se lovesc usor cu latul lamei unui cutit, doar cat sa se aplatizeze un pic. Se condimenteaza feliile de carne cu sare, piper negru macinat si boia pe ambele parti.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si se prajesc cateii de usturoi 1 minut, pana se rumenesc frumos pe toate partile. Se scot din tigaie. Se pune carnea la prajit in tigaie si se rumeneste pe ambele parti (cca 2 minute / parte). Se scoate carnea din tigaie.
- Se adauga vinul in tigaie impreuina cu dafinul si cimbrul si se fierbe la foc mare cca 2-3 minute. Se adauga supa de pui si se fierbe pana scade la jumatate (cca 3-5 minute).
- Carnea rumenita se aseaza in tava incalzita, cea pe care ati pus-o in cuptor. Se presara usturoiul printre cotlete, apoi se toarna sosul de vin din tigaie.
- Se da tava la cuptor pentru 15 minute.
Cotlete condimentate
Cotlete rumenite
Degresam tigaia cu vin
In tava, totul merge la cuptor
Comentarii (41)
Ultimele comentarii
Gabriela acum 6 ani - 27 Ianuarie 2018 11:12
Buna ziua, pot sa folosesc vin rosu?Ioana acum 6 ani - 28 Ianuarie 2018 13:07
Gabriela, mai bine nu, vinul alb e mai potrivit aici.Marius acum 6 ani - 7 Martie 2018 22:53
Te rog spune-mi cantitatile pentru 110 cotlete multumescMirela acum 6 ani - 16 Aprilie 2018 20:42
Revin aici cu feedbackul promis pentru cotletele la gratar. pana la urma din groaza de fum si lipsa de timp, caci nu am reusit sa le marinez din timp, am facut varianta asta, usor adaptata cu ce am avut prin casa-apa in loc de supa si un Pinot Noir in loc de vin alb :pAu iesit foarte bune si sunt convinsa ca vinul alb le-ar fi dat o savoare aparte, dar deh, data viitoare. Oricum au iesit foarte fragede.
Ioana acum 6 ani - 17 Aprilie 2018 11:44
Macar ai pus Pinot, e cel mai delicat vin rosu, nu acopera gustul cotletelor. vezi ce instincte bune ai? :)Mirela acum 6 ani - 17 Aprilie 2018 13:40
:pRoxana acum 5 ani - 7 Septembrie 2019 13:19
Multumesc pentru reteta postata!A iesit grozaaav cotletul ?
Succes si inspiratie!
Roxana
Mihaela acum 3 ani - 17 Februarie 2021 08:34
Este o reteta minunata! Ioana, cu ce as putea supa de pui?Ioana acum 3 ani - 25 Februarie 2021 09:37
alt tip de supa daca ai, apa nu va da aceeasi si gust consistenta sosului.Gloria acum 3 ani - 6 Aprilie 2021 17:46
De obicei am oroare de a gati cotlet. M-am trezit cu cotletele in fata intr-o zi, luate de iubitul meu. Am incercat aceasta reteta. Super bune, am sa mai fac. Savuroase, moi, usturoiul copt da o savoare wow! Multumesc pt reteta asta minunataLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email