Papricas de pui cu galuscute de faina
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete din Ungaria
O reteta traditionala din Ungaria, foarte populara la noi Ardeal.
Ingrediente
1 tavita pulpe pui (6 bucati)
2 cepe
1 lingura boia dulce
2 catei usturoi
2 linguri faina
3 linguri bune de smantana
2 linguri ulei
sare, piper
Galuscute
2 oua
2 linguri ulei
200 gr faina
sare
Portii: 4
- Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie.
- Se adauga pulpele de pui si se rumenesc pe ambele parti, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati pulpele cu putina sare si piper. Adaugam boiaua si stingem cu 2 cani de apa/supa. Adaugam usturoiul tocat. Punem capacul la oala si lasam la fiert 30 minute. Le mai amestecam din cand in cand.
- La sfarsit adaugam smantana frecata cu faina si dizolvate cu putina apa (cca 100ml) si amestecam. Mai lasam 1 minut la fiert. Dregem de sare.
- Galuscute: am batut 2 oua cu sare, am adaugat 100 ml apa si apoi faina pana am obtinut un aluat moale dar consistent, apoi am adaugat uleiul.
- Am pus la fiert o oala plina cu apa cu 1 lingurita sare si deasupra am asezat instrumentul pentru preparat galuscute. Galuscutele cad prin gaurile instrumentului in apa, se lasa sa dea cateva clocote dupa ce se ridica la suprafata.
- Se scot cu o paleta din apa, scurgandu-se bine si apoi se arunca in papricas sa absoarba sosul.
* pentru o varianta mai comoda, in loc de galuscute puteti folosi paste scurte.
Fierbem pulpele
Adaugam smantana frecata cu faina si gata papricasul
Aluat galuscute
Punem aluatul in instrumentul de galuscute
Miscam partea mobila si galuscutele cad in apa
Scurgem galuscutele
Le aruncam in sos
Papricas de pui cu galuscute de faina
Comentarii (61)
Ultimele comentarii
darvenia acum 12 ani - 1 August 2012 16:56
ciao Ioana as vrea sa stiu daca ai incercat sa faci si lecsò ungurescIoana acum 12 ani - 1 August 2012 17:31
aici am varianta mea de lecso in care am pus orez: [link]zic ca e varianta mea fiindca e un pic mai "light". eu pun mai putin ulei, toc ardeiul cu ceapa mai marunt si doar le las sa se inmoaie, apoi pun rosiile. in mod normal se pune mult mai mult ulei, apoi felii de ceapa care se prajesc practic in ulei, apoi adaugi ardeiul felii si-l prajesti si pe el si apoi rosiile. Se fierbe pana uleiul se ridica deasupra.
darvenia acum 12 ani - 5 August 2012 13:40
da ai dreptate dar eu am cautat reteta de lecsò in bucataria ungureasca, :)Lăzuran Iasmina acum 12 ani - 23 August 2012 15:07
Eu am mai pus si 2 ardei (mai micuti) si 2 rosii , a iesit foarte gustos :DMultumesc pt reteta! :)
Ioana Kali acum 11 ani - 21 Noiembrie 2013 23:21
Super buna! Am avut emotii cu galuscutele, am facut pentru prima data, dar au iesit. Abia astept sa ajunga si sotul meu acasa pentru a gusta din asa bunatate :)lavinia acum 10 ani - 19 Martie 2014 19:27
;) ;) ;) ;) ;) abia astept sa o gatesc maine ca arata fffff bineolga acum 10 ani - 19 Noiembrie 2014 16:14
Dupa ce am tanjit ani dupa un pui de casa, am primit unul. L-am combinat cu o alta preferinta -orzo (nu l-as fi descoperit fara tine)- rezultatul -delicios.Multumesc, multumesc, multumesc
Gerda Luca acum 9 ani - 30 Decembrie 2014 13:12
galuscutele se numesc spätzle ( spetle)galactic visitor acum 7 ani - 12 Decembrie 2016 06:07
salut Ioana,usturoi in paprikas ?! este aproape o blasfemie :)
incearca sa pui scortisoara in sos. ...fara usturoi. si iese un deliciu.
pentru ingrosarea sosului se poate folosi faina de tapioca (cassava / manioc / yuca - cum vrei sa-i spui), amestecata in smintina. o sa ai un sos lucios si gelatinos.
[link]
in alta ordine de idei, multumiri pentru site. imi plac ordinea si rigurozitatea :) trebuie ca esti o comoara la casa omului :)
s-auzim numai de bine.
Ioana acum 7 ani - 12 Decembrie 2016 08:54
nu as pune amidon sau alte asemenea la papricas, ele fac intr-adevar sosul gelatinos cum spui, dar in aceasta cantitate acea textura mi se pare cam gretoasa. acea textura e ok daca sosul e folosit doar sa acopere usor bucatile de carne sau legume (cum ar fi in mancarea chinezeasca), dar daca sosul e proportional mai mult, atunci nu e o idee tocmai buna.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email