Pui in sos de usturoi cu mamaliguta
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple Retete romanesti
Aceasta e o reteta romanesca adevarata de la mama mea, e atat de buna ca nu te mai saturi.
Chiar am folosit aripioare, desi in poze arata mai mult a pulpe, dar pe cutie scria ca sunt "atent selectionate si fara varfuri"... oricum erau niste aripioare uriase. Puteti folosi orice carne de pui de la pulpe pana la pui intreg pe care-l portionati.
Ingrediente
500 gr carne de pui (am folosit aripioare)
sare, piper
1 lingurita boia
1 1/2 cana apa
1/2 legatura patrunjel
4 catei mari de usturoi
putin ulei
Mamaliguta
3 cani apa
1 cana malai
sare
- Se incinge ulei intr-o oala si se pun aripioarele. Se condimenteaza cu sare si piper din belsug. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti.
- Se presara boiaua peste carne si se stinge cu apa (apa sa acopere carnea). Se adauga patrunjelul tocat. Se aduce la fierbere. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.
- Se fierbe tot pe foc mediu 30 minute. Sosul trebuie sa scada bine, sub jumatatea carnii.
* timpul de fierbere va fi putin mai mare daca folositi pulpe de pui sau bucati mai mari din pui si va fi necesara putin mai multa apa, pe care o adaugati daca vedeti ca sosul scade prea tare. - Preparati mamaliga: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sare si amestecati. Fierbeti la foc mediu, iar cand incepe sa se ingroase mamaliga dati focul la mic si amestecati rapid pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.
* daca puneti mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase! - Adaugati usturoiul tocat marunt peste pui si mai fierbeti 1 minut.
- Serviti puiul in sos de usturoi pe pat de mamaliguta.
Puiul la fiert cu condimente
Pui cu sos de usturoi
Pui in sos de usturoi cu mamaliguta
Comentarii (143)
Ultimele comentarii
Daniel acum 10 ani - 20 Ianuarie 2014 19:15
pentru persoanele carora le este frica de mamaliga.. fiti atenti nu trebuie sa va fie frica..nici eu nu am fost expert la inceput prima mamaliga care am facut-o nici porci nu o manca-u.. deci va dati seama am exersat si usor usor am inceput sa pricep secretele.. regula nr 1. este ca apa sa fie fierbinte când incepeti sa puneti mamaliga.. de regula o cana de faina de malai la 3 cani de apa. eu pe langa linguritza de sare adaug si 2.. sau 3 linguritze de ulei de ce .. pentru ca uleiul nu ii permite sa se prinda asa repede de fund nici de margini deci are mai mult timp de fierbere si poti sa mai ei o mica pauza din mestecat dar ea ori-cum trebuie mestecata in primele 10 min. continuu iar pentru a nu va face cocoloase trebuie sa puneti faina in ploaie in timp ce mestecati. dar nu uitati apa sa fie fierbinte.. daca e rece faina ramane la suprafata si incep sa se faca cocoloase.. .. nu mai ramane decat sa va spun .. spor la treaba.Alina acum 10 ani - 28 Ianuarie 2014 03:00
Tocmai l-am luat de pe foc. Miroase minunat! Multumesc pentru reteta!Ioana acum 10 ani - 28 Ianuarie 2014 09:47
cu mare placere, Alina!Claudia acum 10 ani - 10 Mai 2014 08:12
Toate retetele tale, Ioana, sunt grozave. Reusesc de fiecare data si sunt delicioase. Multumesc, ma inspiri in fiecare zi. :)Ioana acum 10 ani - 12 Mai 2014 09:27
cu mare drag, Claudia.Beatrice acum 10 ani - 22 Octombrie 2014 11:11
astazi o sa ii fac aceasta reteta minunata sotului meu!! nu sunt o profesionista in a gati.. sper sa ma descurc.. Multumesc ptr reteta!! :)AAA acum 9 ani - 15 August 2015 00:14
Probar.Mariana acum 8 ani - 4 Decembrie 2015 21:42
Acuma il pregatesc. Arata foarte bine in cratita:)Irina acum 6 ani - 24 Septembrie 2018 23:35
Foarte bun! Multumesc frumos pentru reteta. :)Ion stefan acum 3 ani - 29 Noiembrie 2020 10:28
De ce bagati butonul pentru favorite ?????Sa nu mai stam sa cautam in toate retetele !!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email