Pui la cuptor cu masline si usturoi

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten

Reteta Pui la cuptor cu masline si usturoi

Mi-a ramas o lingura de salsa de masline, am folosit-o eficient! Fiind asa potenta ca si gust nu a fost nevoie de mai mult ca sa invioreze friptura de pui. Imi imaginasem niste cotlete de miel stand deasupra piureului de fasole, dar m-am multumit cu ce am in congelator.

Pentru cei care tin post acum: combinatia intre fasolea alba si salsa este minunata, nu e nevoie de carne. Se poate face urmatoarea varianta: retineti 2-3 linguri de fasole inainte de a face piureul. Amestecati boabele cu salsa si puneti-le in craterul din mijocul piureului. Serviti cu paine prajita sau chipsuri de porumb (tortilla chips). Cum in salsa nu puteti adauga acum ansoa, inlocuiti cu putina verdeata (marar si patrunjel).

Ingrediente

Pulpe la cuptor

5-6 pulpe inferioare de pui (sau pulpe superioare; pulpe dezosate)
1 lingura salsa de masline verzi
2 catei de usturoi
sare, piper, turmeric
putin ulei

Piure de fasole alba

350 gr fasole alba fiarta
2 linguri ulei masline extravirgin
50-100 ml apa de pe fasolea fiarta
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Pulpele se sterg cu servetele sa fie uscate, apoi se presara cu sare, piper negru si turmeric. Se picura putin ulei si se maseaza sa se acopere de condimente.
  2. Se aseaza pulpele intr-o tava termorezistenta care sa le cuprinda cat mai bine, sa nu fie spatiu mare intre ele. Se adauga 3 linguri de apa in tava si se dau la cuptor la 200C pana sunt facute si rumene (cca 40-45 minute). Ungeti pulpele cu sosul din tava de doua ori in acest timp.
  3. Cat se fac pulpele se prepara piureul. Se pun in robot/blender fasolea, uleiul, 50 ml apa in care a fiert fasolea, se adauga sare si se rasneste mult piper negru. Se mixeaza bine pana aveti un piure fin. Daca piureul e prea dens, mai adaugati apa in timp ce mixati. Trebuie sa obtineti consistenta unui piure pufos de cartofi.
  4. Cand pulpele sunt gata, scoateti tava din cuptor. Daca e prea multa grasime scoateti din ea folosind o lingura. Adaugati usturoiul strivit si amestecati cu pulpele si sosul din tava. Amestecati, amestecati pana miroase placut a usturoi. Adaugati apoi salsa si amestecati la fel, vrem ca pulpele sa se acopere bine cu sosul aromat.
  5. Pe o farfurie larga intindeti piureul de fasole, facand un crater in mijloc. Asezati in crater pulpele. Turnati sosul deasupra. Serviti cald.

Puiul cu sos de masline si usturoi

Puiul cu sos de masline si usturoi

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...