Pasta de usturoi copt

Retete aperitive Retete cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Pasta de usturoi copt

Pasta e buna pe paine prajita sau folosita in sosuri sau cu paste.

Ingrediente

3 maciulii usturoi
sare, piper, cimbru
putin ulei
unt

  1. Usturoiul se decojeste dar numai de coaja de pe exterior, nu se curata si cateii, se vede in poza cum ...Se taie la fiecare varful ca sa fie vizibil miezul fiecarui catel. Se toarna pe fiecare maciulie o lingurita ulei maslline si se maseaza cateii, sa fie bine unsi.
  2. Se inveleste fiecare maciulie in folie de aluminiu si se da la cuptor la 250C, cam 45 minute.Trebuie ca miezul sa fie auriu.
  3. Se scoate miezul strangand capatana de la baza, asa ies foarte usor.
  4. Se pun intr-un bol cu sare, piper si cimbru dupa gust. Se strivesc pana iese o pasta
  5. Se prajesc felii de paine, se intinde un strat subtire de unt si apoi un strat mai generos din pasta de usturoi. Ca sa fie mai fina pasta puteti pune in ea o lingurita de unt sau smantana.

 

Usturoi curatat

Usturoi curatat

Usturoi copt

Usturoi copt

Catei de usturoi copti

Catei de usturoi copti

Pasam usturoiul

Pasam usturoiul

Tartine cu unt si pasta de usturoi copt

Tartine cu unt si pasta de usturoi copt

Comentarii (9)

 

ema  acum 14 ani - 21 Martie 2010 10:28  

:p mi-au iesit perfect!
 

pishkot  acum 13 ani - 18 Martie 2011 15:59  

Ii punem asa partial decojiti ,cum i am pus la copt?
 

Ioana  acum 13 ani - 18 Martie 2011 16:04  

nu, se scot din coaja. La pasul 3 scrie: "Se scoate miezul strangand capatana de la baza, asa ies foarte usor."
 

pishkot  acum 13 ani - 10 Octombrie 2011 16:44  

poate fi pastrat cateva zile la frigider. As vrea sa l coc in seara asta si sa fac supa de usturoi maine sau miercuri. Se poate?
 

Ioana  acum 12 ani - 24 August 2012 12:08  

Spune-ne te rugam in ce combinatii mai putem folosi pasta asta de usturoi ca e foarte interesanta.Supa nu stiu daca o sa fac. Daca spui ca nu deranjeaza stomacul la fel ca si usturoiul crud ma bag. Merci!!
 

Ioana  acum 12 ani - 24 August 2012 13:47  

de exemplu eu mai fac skin potatoes cu aceasta pasta: [link]
 

miha diaconescu  acum 12 ani - 24 August 2012 19:05  

cu siguranta am sa incerc caci sunt fan de ustutoi!! multumim de reteta.
 

xantina  acum 11 ani - 5 Ianuarie 2013 13:27  

are acelasi gust ca usturoiul crud? e iute?
 

mihaela  acum 11 ani - 12 Noiembrie 2013 14:49  

se poate pastra la frigider? sau isi schimba gustul? si eu vreau sa fac supa si sa coc uscturoiul seara...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...