Paste cu sos de iaurt si mazare

Retete cu iaurt Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Paste cu sos de iaurt si mazare

Ieri ne-am asezat in fata acestei farfurii cu paste, am racit bine o sticla de prosecco si am asteptat vara. Aveam intalnire cu ea, dar se pare ca intarzie. Nu-i bai, asa e cu lucrurile bune, se lasa asteptate. Bine totusi ca a aparut mazarea, avem companie placuta.

Ingrediente

200 gr paste tip cochilie (sau farfalle)
200 gr mazare proaspata (sau congelata)
150 gr iaurt grecesc
50 gr branza telemea sau feta (telemea de oaie am pus)
2 catei usturoi
1/3 legatura patrunjel
5 frunze busuioc
2 linguri pinoli (sau seminte de floarea soarelui; sau migdale feliate)
1 varf lingurita fulgi de chili
1 varf lingurita boia dulce
3 linguri ulei masline
sare, piper

  1. Se pune mazarea la fiert in multa apa cu sare care fierbe deja. Se fierbe la foc mic, cu capac, timp de 5 minute (verificati dupa acest timp sa fie fiarta dar inca usor crocanta, nu o lasati sa se dezintegreze). Se scoate mazarea cu o paleta cu gauri si se imparte in doua.
  2. In robot se pune iaurtul, 2 linguri ulei de masline, usturoiul strivit (eu l-am si pisat inainte cu putina sare mare ca sa se faca pasta), jumatate din mazarea fiarta (racorita). Se mixeaza pana obtineti o pasta verde pal. Se adauga patrunjelul si busuiocul si se mixeaza doar pana acestea sunt maruntite. Se scoate sosul de iaurt intr-un bol larg.
  3. In apa in care a fiert mazarea se pun la fiert pastele. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Intr-o lingura de ulei se prajesc pinoli pana sunt doar usor rumeni. Se adauga chili si boiaua si se mai prajesc pana se rumenesc un pic mai bine (atentie, nu dureaza mult, fiti pe faza, altfel puteti arde usor semintele).
  5. Scurgeti pastele. Adaugati pastele peste sosul de iaurt (la inceput adaugati doar cateva ca sa temperati iaurtul, sa nu se taie). Adaugati restul de mazare, branza sfaramata si amestecati pana la omogenizare. Adaugati sare si piper negru dupa gust. Adaugati pinoli cu tot cu ulei (lasati doar cativa pentru decor). Amestecati.
  6. Serviti imediat pastele calde presarate cu pinoli.

Sos de iaurt si mazare

Sos de iaurt si mazare

Pinoli prajiti cu chili si boia

Pinoli prajiti cu chili si boia

Paste cu sos de iaurt si mazare

Paste cu sos de iaurt si mazare

Comentarii (6)

 

Maria  acum 10 ani - 2 Iunie 2014 11:38  

Da cred ca este buna.Este o mancare cu mai multe influiente ,busuioc dar si usturoi cu iaurt.
Eu asociez mararul la mazare,nu stiu cum va fi
asociat cu usturoiul ...poate mai putin decat
ai recomandat?
 

Ioana  acum 10 ani - 2 Iunie 2014 12:47  

usturoiul trezeste un pic sosul, nu se simte extrem de tare in combinatia finala. dar poti pune si mai putin... e oricum o reteta care poate fi ajustata dupa gust (mai mult sau mai putin busuioc, sau pui menta in loc de busuioc; merge si cu marar).
 

Maria  acum 10 ani - 2 Iunie 2014 14:22  

Iti multumesc pentru sugestie si ajutor.
 

Iulia  acum 10 ani - 19 Noiembrie 2014 20:30  

Foarte bune! O noua zi, o noua reteta de aici :) A mancat fetita mea foarte bine. Multumim!
 

Ana  acum 2 ani - 9 Noiembrie 2022 20:29  

Multumesc pentru reteta, Ioana! Stiu ca mereu pot sa vin pe site si sa gasesc cele mai gustoase retete cand raman in pana de idei. Este simpla de facut, ingrediente bune care merg foarte bine combinate. Tin post si cautam o reteta care sa fie gustoasa insa reteta asta tocmai mi-a depasit toate asteptarile. Va intra in rotatie cu siguranta.
 

Ioana  acum 2 ani - 10 Noiembrie 2022 17:41  

O daaaaa, Ana, este si una din favoritele noastre. Chiar imi amintesc exact cand am facut-o prima data! Ceea ce e mare lucru, din aproape 2000 retete si dupa 8 ani....
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...