Cus-cus cu mazare

Ingrediente

350 gr mazare proaspata
150 gr paste cus-cusĀ 
1 ceapa medie
100 gr bacon (felii subtiri)
2 linguri suc de lamaie
450 ml apa (sau supa de pui)
branza tare (am folosit branza fermentata Horezu)
5 fire patrunjel
sare, piper negru

  1. Intr-o tigaie larga si inalta se pun felii de bacon la foc mediu spre mic sa se rumeneasca (fara adaos de grasime). Nu vor incapea toate feliile o data, asa ca le prajiti in ture. Scoateti baconul pe o farfurie.
  2. In tigaie, ar trebui sa aveti acum destula grasime ca sa caliti ceapa, dar daca nu, ajutati cu putin ulei. Adaugati ceapa tocata foarte fin si caliti-o pana se inmoaie bine de tot. Adaugati 1 lingura de suc de lamaie si lasati pana se evapora.
  3. Adaugati cus-cus-ul si prajiti-l aproximativ 3 minute, amestecand des. Ideea e sa rumeniti usor cus-cus-ul. Nu se va rumeni uniform, e ok asa.
  4. Adaugati apa, sare si piper negru dupa gust si aduceti la fierbere. Cand apa fierbe, adaugati mazarea, amestecati si puneti capacul. Fierbeti un pic mai mult de 10 minute (la mine a durat 12 minute). Tot la 5 minute amestecati sa nu se prinda cus-cus-ul de fund. La final pastele trebuie sa fie fierte iar mazarea fiarta, dar inca crocanta.
  5. Dregeti mancarea de sare si piper. Adaugati 1 lingura de suc de lamaie si patrunjelul tocat. Amestecati.
  6. Serviti cus-cus-ul cu mazare cu bacon crocant sfaramat si putina branza tare rasa deasupra.

Bacon crocant

Bacon crocant

Prajim cus-cus-ul

Prajim cus-cus-ul

Cus-cus cu mazare

Cus-cus cu mazare

Comentarii (7)

 

olga  acum 10 ani - 3 Iunie 2014 09:10  

Atunci e saptamana mea preferata, imi place mazarea; azi fac varianta cu mazare, cartofi si vita.

Multumesc frumos
 

Lia  acum 10 ani - 3 Iunie 2014 09:17  

tot ceea ce se prepara rapid este bun pt mine :)
multumesc pt reteta :)
 

olga-v  acum 10 ani - 3 Iunie 2014 09:43  

Super gust unde este mazare si bacon celelalte ingrediente sunt binevenite.Puici.
 

Alina Marina  acum 10 ani - 3 Iunie 2014 19:05  

Meniul meu pe ziua de azi!!! De-abia astept sa ies de la munca si s-o incerc! Multuuu!!
 

Elis  acum 9 ani - 10 Ianuarie 2015 14:45  

Am facut astazi reteta si pot sa spun ca este foarte buna si hranitoare, cu siguranta o voi face si altadata!!
 

Sabina  acum 9 ani - 15 August 2015 11:12  

Buna! In cazul in care am gasit reteta dupa incheierea sezonului de mazare proaspata, pot folosi mazare la cutie sau din cea congelata? Si daca da, cu cat timp inainte de oprirea focului ar trebui adaugata? Multumesc!
 

Ioana  acum 9 ani - 17 August 2015 10:43  

Sabina, foloseste mazare congelata. o adaugi doar in ultimele 2 minute, dupa ce cus-cus-ul e fiert.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...