Salata de couscous cu legume (Tabbouleh)
Retete arabesti Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple Retete salate
In mod normal tabbouleh este o salata de couscous cu mult patrunjel, el fiind dominant in aceasta salata arabeasca, dar eu am facut-o mai echilibrata ca sa poata fi mancata cu placere de toata lumea. Se poate servi simpla, pe frunze de salata verde sau cu lipie, iar daca nu tineti post puteti adauga fasii de friptura deasupra.
Ingrediente
1 ceasca couscous (sau bulgur)
2 rosii
4 cepe verzi
10 fire patrunjel (puteti folosi pana la 2 legaturi patrunjel)
3 linguri ulei masline
3 linguri suc lamaie
sare
piper
- Turnati apa fierbinte peste coucous (cca 1 ceasca, cea cu care ati masurat couscous-ul), cat sa fie perfect acoperit si lasati sa stea 5 minute, lichidul trebuie sa fie absorbit in totalitate. Adaugati 1 lingura ulei si aerisiti-l cu o furculita pana se desface bob cu bob.
- Rosiile le taiati in doua si scoateti partea cu seminte. Tocati pulpa ramasa marunt. Tocati foarte marunt si ceapa verde si patrunjelul.
- Adaugati legumele tocate peste couscous, turnati restul de ulei si sucul de lamaie, sarati si piperati si amestecati bine.
Couscous
Comentarii (29)
Ultimele comentarii
paula acum 12 ani - 28 Februarie 2012 11:22
salata tabouleh din cate stiu si de cate ori am facut-o ,am folosit bulgur,este un fel de grau maruntit,decojit si prajit(fara grasime) in cuptor!se gaseste direct gata de cumparat exact sub numele acesta ,BULGUR! cel mai mult ptr aceasta salata merge bulgurul care nu este ft maruntit!
Bulgurul se pune la inmuiat,in apa calduta,apoi se strecoara si atat!
dar bineinteles ca sigur merge si cu couscous...
gabriela acum 11 ani - 6 Ianuarie 2013 09:03
Este o salata delicioasa, daca i se adauga si menta verde!Elena Lenty Savu acum 11 ani - 19 Martie 2013 11:07
salata de cuscus este foarte buna am facuto si eumihaela acum 11 ani - 11 Iunie 2013 23:11
am facut si eu cuscus, dar nu a ajuns un pahar de apa ca sa fie patruns sau fiert sa zic asa. am folosit marca monte banato. la o cana de cuscus mi-au trebuit 2 cani de apa fiarta, ca nu fie tare. la o cana de apa (am folosit aceeasi cana si ptr masurarea cuscus-ului) cuscusul era inca tare si nu se putea manca.Ioana acum 11 ani - 12 Iunie 2013 08:31
mihaela, nu cumva ai folosit pastele fainoase tip cus-cus si nu couscous? pastele se prepara prin fierbere, couscousul prin inmuiere. sunt doua produse diferite cus-cus si couscous.maria acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 15:18
nu se pune couscous in tabouli ,couscous e folosit in maroc cu preponderenta .....tabouli se face cu bourghoul ...maria acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 15:20
nu se pune couscous in tabouli ,couscous e folosit in maroc cu preponderenta .....tabouli se face cu bourghoul ...si se pune foarte mult patrunjel am sa fac intr -o zi si am sa iti pun o poza de 33 de ani maninc taboli si fac ....Ioana acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 15:23
prin 2009 de cand e reteta era foarte greu de gasit bulgurul in RO. o sa fac in primavara cand avem patrunjel tanar de gradina o reteta fara improvizatii, caci acum e mai usor de gasit.Ionela acum 10 ani - 22 Noiembrie 2014 13:50
Nu am couscous in casa acum dat am boabe de mei decorticate.Se pot folosi acestea in reteta?Daca da, poate imi poti spune si cum sa le pretar. :)Ioana acum 10 ani - 24 Noiembrie 2014 13:55
nu am folosit mei decorticat, chiar nu stiu in cat timp ar fierbe.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email