Pulpe de rata cu varza rosie calita
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Reteta cu carne de rata si gasca Retete de Craciun
A doua propunere pentru pulpele de rata confiate este o combinatie clasica: pulpe rumene pe pat de varza rosie calita si piure de cartofi. Varza rosie este preparata in stil nemtesc, un echilibru perfect intre dulce si acrisor, iar piureul de cartofi cremos e condimentat cu hrean. Pe langa toate astea am pus la bataie si o sticla de Negru de Dragasani de la Prince Stirbey.
Ingrediente
Varza rosie calita
1 varza rosie (cca 1.3 kg)
1 ceapa
50 ml vin rosu sec
3 linguri otet de vin rosu (eu am pus 2 linguri otet balsamic + 1 lingura otet de vin rosu)
2 linguri rase zahar brun
1/2 lingurita ienibahar macinat
1/4 lingurita nucsoara macinata
1 priza scortisoara macinata
1 lingura ulei
1 lingura unt
sare, piper negru macinat
Portii: 4
- Varza se taie fideluta fina cu cutitul sau folosind o razatoare. Se presara cu sare si se framanta 2 minute, sa se inmoaie un pic.
- Se incinge intr-o oala uleiul si untul si se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
- Se adauga varza in 3-4 transe, fiecare transa punandu-se dupa ce anterioara s-a inmuiat. Presarati sare si piper negru macinat la fiecare transa. Gustati varza sa fie placut condimentata.
- Dupa ce ati terminat de adaugat toata varza, adaugati zaharul, ienibaharul, nucsoara, scortisoara si otetul. Amestecati timp de 2-3 minute.
- Stingeti cu vin si 150 ml apa. Puneti capacul pe oala si lasati sa fiarba la foc mic (mic de tot!) timp de 1 ora. Varza se fierbe cu capac si pentru a-si pastra culoarea. Tot la 15 minute amestecati in varza sa nu se prinda de fund si verificati sa aiba lichid. Daca nu are si vi se pare ca se arde, picurati putina apa.
- Varza calita e buna si reincalzita, deci poate fi preparata din timp.
- Cand doriti sa serviti, doar scoateti pulpele din untura si le puneti in cuptor, 10 minute la 150C, doar cat sa se incalzeasca un pic. Mutati cuptorul pe functia grill (caldura sa vina de sus) si lasati pulpele pe al doilea nivel sub grill timp de maxim 10 minute, pana pielea pulpelor e rumena. Supravegheati carnea in acest timp sa nu se arda.
- Serviti pulpele pe un pat de piure de cartofi (pregatit simplu cu lapte, unt si putin hrean ras, doar cat sa-i dea aroma) si varza rosie calita, alaturi de un pahar din vinul rosu folosit la prepararea verzei.
Varza fideluta
Varza cu zahar, condimente si otet
Varza rosie calita
Comentarii (20)
Ultimele comentarii
Ioana acum 10 ani - 25 Noiembrie 2014 09:40
da maria, varza se pune de obicei in transe, in functie de cat de larga e oala folosita. astfel varza se va face egal si se va carameliza un pic, nu se va inabusi din prima. important e sa poti tot timpul sa amesteci usor in varza.de exemplu in aceasta reteta [link] am pus toata varza o data fiindca varza era mica si cratita foarte larga. daca faceam mai multe portii, o puneam si aici in transe.
Bordanca Rolf acum 9 ani - 27 Septembrie 2015 13:12
Buna ziua!Cand fac rezeta aceasta imi aminteste de copilarie bunica mea facea "Ente" adica rata pe varza rosie la varza pun si mere cuburi si le calesc cu varza eu am imbunatatit rezeta dupa cea chineza unde pulpele dupa ce le sarezi si piperezi le ungi cu un baitz facut de mierede de albine suc de portocale si Aceto balsamica putin maghiran si usturoi,
Intradevar o mancare de Duminica!
popica acum 8 ani - 25 Ianuarie 2016 15:54
VARZA MURATA,DA???????Ioana acum 8 ani - 25 Ianuarie 2016 15:57
nu, proaspata!!!!popica acum 8 ani - 25 Ianuarie 2016 16:07
IN ORICE CAZ SI CU CEA MURATA ESTE UN DELICIU.eu o fac acuma iarna cu murata( si costitele afumate tot cu varza murata le fac.)
Ioana acum 8 ani - 25 Ianuarie 2016 16:28
o faci diferita de aceasta reteta? pentru varza murata nu mai folosesti otetAndreea acum 8 ani - 14 Martie 2016 09:30
Eu am cumparat pulpele confiate. Sper sa mearga si asa. =P~ =P~ =P~Olga acum 2 ani - 23 Mai 2022 10:57
Ioana, am nevoie de ajutor. Cu ce pot sa combin acest fel? ( aperitiv, supa, desert) pentru o masa delicioasa si echilibrata privind combinatiile.Multumesc frumos!!!
Ioana acum 2 ani - 23 Mai 2022 11:53
Cum iti pare:- aperitiv: tartine cu capsuni [link]
- supa: crema de sparanghel [link]
- desert: galuste cu capsuni [link]
supa e usoara si de sezon (eventual pune putin parmezan si in supa cand mixezi, nu mult); desertul e in ton cu pulpele, dau asa un aer de meniu austriac...
doar aperitivul... imi plac tartinele astea. Dar poate e cam redundant, tot capsuni ca si desertul? sau e doar simetrie, incepi cu capsuni si termini cu capsuni...
Olga acum 2 ani - 23 Mai 2022 12:20
Imi place sugestia!! Asa ramane. Multumesc nespus?Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email