Orez cu mazare si somon
Retete cu orez Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten Retete simple
Si inca una cu somon. Pentru aceasta combinatie am folosit marginile subtiri dintr-un file intreg de somn, acelea care de obicei le decupez si din care fac chiftelute. De data asta am zis sa le folosesc altfel... A iesit un fel de salata echilibrata.
Ingrediente
50 gr orez cu bob lung
150 gr file somon
200 gr mazare (congelata)
2 fire marar
2 fire patrunjel
2 fire ceapa verde tanara
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
3 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Portii: 2
Calorii: 350 cal / portie
- Somonul se presara cu sare si piper negru si apoi se unge cu 1 lingura de ulei. Se coace la cuptor la 200C timp de 20 minute (daca e file normal, dar daca folositi si voi marginile dintr-un file mare care sunt mai subtiri decat zona principala, atunci coaceti doar 10-15 minute).
- Tocati mararul, patrunjelul, ceapa verde. Adaugati putina sare, coaja de lamaie si 2 linguri suc de lamaie si lasati sa se macereze.
- Puneti o oala cu apa cu sare la fiert. Fierbeti mazarea pana e facuta (dupa instructiunile de pe pachet). Scoateti mazarea cu o paleta cu gauri intr-un bol.
- In apa in care a fiert mazarea adaugati orezul. Il fierbeti si pe el dupa instructiunile de pe pachet. Cand e gata, il scurgeti si il adaugati peste mazare.
- Peste verdeturile macerate adaugati 1 lingura de ulei de masline si amestecati.
- Rupeti somonul bucatele mai mici si stoarceti peste el 1 lingura suc de lamaie. Adaugati somonul in bol peste restul ingredientelor.
- Acum amestecati totul bine, gustand de sare. E bun caldut sau la temperatura camerei.
Comentarii (4)
Mirela acum 4 ani - 26 Iunie 2020 13:58
O nebunie, atat de usor de preparat! :p Am pregatit-o de doua ori, prima data cu mazare de la Edenia si a doua oara cu mazare de la Lidl. S-a vazut clar diferenta de calitate in ce priveste mazarea, deci cred ca face parte din retetele de care spui ca avand putine ingrediente acestea trebuie sa fie de foarte buna calitate. Nu am pus ulei de masline, ci un ulei de floarea soarelui presat la rece luat din piata, foarte, dar foarte bun calitativ care cred ca si-a facut treaba cu brio. Este pe lista scurta de retete favorite de acum! In foto varianta cu mazare Edenia.Ioana acum 4 ani - 26 Iunie 2020 14:41
O mancare perfecta pt cei care fac sport! ;)Cam de o saptamana avem si mazare proaspata in piata!!!
Mirela acum 4 ani - 26 Iunie 2020 15:05
Daaa!! Ce bine ca mi ai spus, ultima saptamana a fost cam plina si nu am mai ajuns in piata din pacate. But soon...;)) ador mazarea, chiar cruda:p
Ioana acum 4 ani - 26 Iunie 2020 15:10
daaa, acum la inceput e buna si cruda, e dulce si frageda. tare m-am bucurat saptamana trecuta cand am vazut paharelele cu mazare pe tarabe.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email