Pasta din piept de pui
Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple Retete romanesti
Este o reteta traditionala in familia mea, o facem de obicei din pieptul scos din supa de pui si supa, asa e mult mai gustoasa.
Ingrediente
1 piept de pui fiert (din supa; 250 gr carne fiarta)
300 ml supa de pui
4 catei usturoi
30 gr faina
4 linguri ulei
sare, piper negru
- Pieptul fiert l-am bagat in robot cat sa-l marunteasca un pic (cateva pulsuri), dar nu prea tare, sa mai ramana bucatele de carne, nu il faceti prea fin. Merge la fel de bine sa-l desfaceti fasiute cu mana si apoi il maruntiti un pic cu cutitul.
- Intr-o cratita se incinge uleiul si se calesc rapid cateii de usturoi striviti.
- Se adauga faina, amestecandu-se pana e absorbita in ulei. Daca doriti, se poate praji putin faina.
- Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand rapid cu telul. Se lasa pe foc cateva minute, amestecand tot timpul. Cand sosul e ingrosat ca o smantana, adaugati carnea si amestecati. Lasati sa dea un clocot impreuna. Condimentati cu sare si piper negru.
- Se lasa sa se raceasca de tot, pasta e mai buna rece, in lpus devine tartinabila. A doua zi e si mai buna.
Maruntim pieptul de pui
Usturoi si faina calite
Pasta din piept de pui
Comentarii (9)
NINA acum 16 ani - 26 Iunie 2008 18:54
O SA INCERC,MA INSPIRA FORTE MULTIoana acum 16 ani - 26 Iunie 2008 20:08
ma bucur tare ca-ti place mai ales ca e o reteta din familie la care tin mult. sper sa devina si pentru tine una din favorite :)flory acum 16 ani - 24 Octombrie 2008 15:30
pare ceva bun si interesant :) si foarte repede de preparat ;) chiar acum ma duc sa o incerc :)Ioana acum 16 ani - 24 Octombrie 2008 15:49
spor! se serveste pe paine sau paine prajita :)Adelina acum 15 ani - 30 Martie 2009 16:21
Buna,Pasta de pui este absolut delicioasa, mai ales la micul dejun .
Eu mai adaug si radacina de telina si praz (fiert intr-un pic de otet cu apa). Legumele le maruntesc in robot impreuna cu pieptul de pui.
E una dintre preferatele mele ;)
monika acum 14 ani - 13 Ianuarie 2010 12:37
mmmmm, foarte buna reteta, e o alternativa mlt mai sanatoasa la paste de uns pe paine fara maioneza, ne a placut tare mult, mai ales ca sotului meu ii plac pastele astea de uns pe paine. multumim si asteptam si altele =P~vasiljevic izabela acum 13 ani - 22 Februarie 2011 12:17
mie decum am vazut miam dat seama ca nu mi place arata urat zici ca e pireu :-& :(Ioana acum 13 ani - 22 Februarie 2011 12:51
nici pireul nu-ti place?Mariana acum 9 ani - 9 Noiembrie 2015 00:18
Am incercat aceasta pasta. E foarte simplu de facut si a iesit foarte buna, in special de la frigider.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email