Prajitura cu cocos
Retete desert Retete cu ou Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Cred ca v-ati obisnuit cu prajiturile mele, simple si rapide. In forma aceasta se poate servi dimineata cu un pahar de cacao cu lapte, nu e foarte dulce. Dar m-am tot gandit si mi se pare ca ar merge bine, pentru o varianta mai eleganta, cu glazura de ciocolata deasupra sau chiar sa o folositi ca blat pentru torturi.
Ingrediente
3 oua
375 ml lapte
60 gr unt topit
1 esenta de vanilie
300 gr zahar
100 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
150 gr nuca cocos
inca putin unt pentru uns tava
- Se bat bine ouale. Se adauga laptele si untul topit si amestecati iar bine. Adaugati restul ingredientelor si omogenizati.
- In tava (30 cm diametru) cu hartie de copt pe fund si unsa apoi cu unt (ungeti si marginile tavii) turnati compozitia de mai sus. O intindeti cu un cutit si apoi bateti usor tava de masa ca sa se niveleze compozitia.
* am folosit o tava de 30 cm diametru, iar prajiturica iese subtire, cam de un deget grosime, deci daca o doriti putin mai groasa puteti folosi o tava mai mica, de exemplu cea de 26 cm - Dati la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.
- Porniti apoi cuptorul pe grill (focul sa vina de sus) si lasati cam 3 minute sa se faca crusta rumena deasupra.
- Lasati sa se raceasca, treceti cu cutitul pe marginea tavii sa se desprinda si taiati cubulete. Serviti cu un pahar de lapte.
Compozitia pentru prajitura
In tava
Coapta
Comentarii (46)
Ultimele comentarii
mares lucia acum 12 ani - 2 Martie 2012 19:15
:)Ionela acum 12 ani - 6 Aprilie 2012 21:15
Iubesc nuca de cocos asa ca am incercat si eu astazi aceasta reteta. A iesit minunata. Am facut din portie dubla intr-o tava dreptunghiulara mai mare. Le-a placut atat sotului meu cat si parintillor mei deci reteta este un succes. Multumesc Ioana!Gabi acum 11 ani - 4 Decembrie 2012 21:26
Buna Ioana,am incercat si eu aceasta reteta in seara asta. Sper sa-mi iasa, acum e in cuptor. Problema e ca mi-a iesit foarte lichida si a trebuit sa mai adaug faina ("la ochi"), pana mi s-a parut ca a dobandit o consistenta acceptabila. Eu am folosit cocos romanesc, deci nu inteleg de ce a devenit atat de lichid aluatul. Anyway, cred ca ar trebui revazuta reteta si rescrisa aceasta reteta, daca se poate. Eu de obicei sunt lamare viteza in bucatarie si nu am timp sa citesc toate comentariile ca sa-mi dau seama daca e ceva in neregula cu retetele... :-) Mersi mult. Apreciez toate retetele si posturile tale. Mult succes in continuare!luminita acum 11 ani - 10 Decembrie 2012 13:21
300 g de zahar nu-i prea mult?poate fi si zahar pudra?crezi ca daca dublez cantitatiile se va coace uniform?multumescluminita acum 11 ani - 11 Decembrie 2012 11:39
credeti ca pe deaspupra cu o crema de smantana pt frisca si cu ciocolata alba ar fi o buna combinatie pt aceasta prajitura?multumescIoana acum 11 ani - 12 Decembrie 2012 13:26
da, desi mie mi-ar place ceva acrisor pe post de crema.ionela acum 11 ani - 31 Martie 2013 17:47
=P~ ;)Gabriela acum 7 ani - 20 Decembrie 2016 16:11
Am facut si eu aceasta prajitura mia iesit super buna lea placut la familia mea multumes ioana y succes la retete :) ;)Ioana acum 7 ani - 21 Decembrie 2016 11:41
multumesc, Gabriela!Anncy acum 6 ani - 28 Mai 2018 20:02
Cred ca mao buna ar fi prajitura asta doar vu oua batute spuma zahar si vocos fara nici un ingredient in plus. Nu prea imi place cum a iesit.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email