Varza cu carne tocata la cuptor

Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete ieftine Retete la cuptor Retete simple Retete romanesti

Reteta Varza cu carne tocata la cuptor

Cand ai chef de o reteta buna si ieftina, cu care poti hrani o familie mare si pofticioasa, incearca aceasta reteta cu varza si carne tocata la cuptor.

Ingrediente

800 gr varza 
1/2 lingurita cimbru uscat
450 gr carne tocata de porc
10 fire patrunjel
2 oua
2 linguri smantana acra (fermentata)
sare, piper 
2-3 linguri ulei 
pesmet pentru tava

Portii: 6

  1. Se taie varza fideluta fina cu cutitul sau folosind razatoarea.
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si se adauga varza, amestecand des. Varza se adauga in 3-4 transe, fiecare transa adaugandu-se dupa ce anterioara a scazut. La fiecare transa presarati sare, piper negru si cimbru. Dupa ce ati pus toata varza, adaugati 100 ml apa si inabusiti varza timp de 15 minute, amestecand des. La final gustati varza de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.
  3. Carnea tocata se framanta cu 1 ou, patrunjelul tocat, 1 lingurita rasa de sare si piper negru.
  4. Se unge cu unt sau ulei o tava termorezistenta (de 15 x 23 cm). Se presara cu pesmet.
  5. Se aseaza un pic mai mult de jumatate din varza calita in tava. Se aseaza apoi toata carnea pe varza. Se aseaza restul de varza deasupra.
  6. Se bate smantana cu oul ramas. Se toarna peste varza.
  7. Se coace la 200C timp de 40 minute, pana e rumena deasupra.
  8. E buna calda sau reincalzita.

Varz acalita

Varz acalita

Strat varza

Strat varza

Strat carne tocata

Strat carne tocata

Strat varza

Strat varza

Turnam smantana cu oua

Turnam smantana cu oua

Varza cu carne tocata la cuptor

Varza cu carne tocata la cuptor

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Adriana  acum 11 ani - 27 Noiembrie 2013 14:13  

Am facut-o si eu...;-) A fost un deliciu,ne-am lins pe "botic"!
 

Laura   acum 10 ani - 24 August 2014 16:36  

=P~ foarte bună!
 

Leiyla  acum 9 ani - 5 Decembrie 2014 13:10  

Eu am un cuptor pe gaz. Niciodata nu m-am priceput la temperaturi pe gaz. Deci, cam la ce intensitate ar trebui sa o coc? Si pe ce durata? In plus, putem folosi si hartie de copt in loc sa tapetam cu ulei si pesmet ?
 

Ioana  acum 9 ani - 5 Decembrie 2014 13:23  

treapta medie la cuptorul tau ar trebui sa fie 170-180C. deci pui doar o treapta mai sus. durata e cam de 40 minute, asa cum scrie in reteta, dar tu urmareste sa se rumeneasca placut deasupra. cand arata ca a mea o scoti.

iti recomand un termometru de cuptor. astfel vei stii ce temperatura ai in cuptor. e muuult mai ieftin decat sa schimbi cuptorul, mai ales daca esti multumita de cum coace cel pe care-l ai.
 

Maria  acum 9 ani - 22 August 2015 23:18  

Mi-ar place putin acrisoara,mi se pare dulce.
 

Theo  acum 8 ani - 21 Februarie 2016 21:12  

incercati cu varza acra. e un deliciu. si inca ceva , merge orce carne. eu am folisit piept de curcan dar am calit varza cu bucati de slanina.
 

Crina_Crinutza   acum 8 ani - 8 Iulie 2016 13:46  

Am pregatit zilele trecute aceasta reteta. Noua ne-a placut. Am si o poza dar nu stiu cum sa o trimit...
 

Ioana  acum 8 ani - 8 Iulie 2016 13:48  

iti faci cont de la silueta din meniul (ultimul din dreapta). daca ai cont, doar ai grija sa fii logata.
apoi te duci pe reteta si langa Comentarii scrie "Fotografiile voastre". dai click acolo si o sa vezi ca poti atasa poza.
 

Crina_Crinutza   acum 8 ani - 8 Iulie 2016 14:50  

Nu am apucat sa ii mai fac poza si in sectiune. :) Ramane pe data viitoare.
 

Irmi   acum 4 ani - 6 Decembrie 2019 17:58  

Eu am copt 30 de min la 200 grade. Am cuptor electric si deja era rumenita bine ca in poza postata :3 nu am vrut sa o las mai mult sa nu se faca scrum :))
Delicioasa! Multumim pentru retete. =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...