Pasta de branza cu sardine
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu peste si fructe de mare Retete de Pasti Retete rapide Retete simple
Este o varianta dietetica a salatei de icre. Este cel putin la fel de gustoasa si spumoasa insa se prepara mult mai rapid. Si e plina de Omega-3 ;)
Ingrediente
200 gr branza proaspata de vaci
1 lingura plina cu smantana (sau iaurt)
1 conserva fileuri de sardine in ulei (de 100 gr)
1/2 ceapa
1/4 legatura patrunjel
1 lingura suc de lamaie
putin chili (sau 1 varf lingurita harissa)
sare, piper
- Puneti in blender branza, smantana, sardinele scurse de ulei, sucul de lamaie, ceapa tocata si patrunjelul. Condimentati dupa gust cu sare, piper si chili.
* sfat: in loc sa cumparati branza de vaci si smantana separat, puteti folosi o cutie de branza Fagaras, are exact consistenta care trebuie pentru aceasta reteta. - Mixati bine pana totul devine o pasta spumoasa.
- Serviti pe paine.
Pasta de branza cu sardine
Comentarii (28)
Ultimele comentarii
Ioana acum 14 ani - 26 Noiembrie 2010 16:43
merci karla de link, am dat deja un ochi rapid, fiindca ma interesa o reteta de kimchi. am incercat deja sa fac kimchi, dar a iesit muuult prea iute ca sa mai simt altceva poate la a doua incercare iese mai bine :)Gina acum 13 ani - 14 Decembrie 2010 23:42
am facut aceasta reteta de ziua ficei mele,care nu prea manaca icre, dar pasta de peste da.Am amestecat fileurile de la 2 cutii cu o cutie de fagaras covalact de tara,lamaie,sare piper,le-am mixat in chopper.Inainte am facut niste cosulete din paine.(in tava de copt briose se pun felii de paine de toast,subtirele,la care am taiat coaja usor rotunjita, ca sa pot sa le indes cu grija in adancitura formei pana se muleaza pe ea.Am dat la cuptor 200grd -10 min fix,si ies niste cosulete de paine usor crocanta si prajita pe margini,o frumusete)Am pus pasta de peste cu un cornet in cosulet si am ornat cu o bucatica de maslina.Am dat la rece (eu am preparat seara pe la 11 noaptea) si a doua zii dimineata erau perfecte.Afost bataie pe ele.Abia am mai pastrat un platou pentru musafiri. :)Teodora acum 13 ani - 12 Ianuarie 2011 11:10
Eu am folosit conserva de ton in ulei de la Rio si a iesit super. Sper sa-i placa si fetitei mele :)Claudia.L acum 11 ani - 7 Septembrie 2013 21:51
Felicitari Ioana! Ai niste retete minunate, esti mai mult decat o sursa de inspiratie pt mine;) te felicit si pentru ingenuozitatea ta si mai ales pentru modul in care prezinti mancarea( sau cum ar spune masterchefii.. Pt plating:)).. Sa o tii tit asa!Ioana acum 11 ani - 8 Septembrie 2013 19:19
merci Claudia!Madalina acum 10 ani - 19 Iunie 2014 23:47
Ioana, chiar voiam sa te intreb de kimchi, si te-am prins vorbind de el (acum vreo 4 ani). L-ai mai repetat pana la urma? De-atatea ori mi-au facut pofta coreenii in filme, cu kimchi-ul lor, cu gimbap, si cu o multime de alte mancaruri.... Bine, poti lasa caracatitele deoparte in retete ;) , mai ales daca sunt vii.Deci? Pe cand sa urmaresc o reteta de kimchi? :)
Ioana acum 10 ani - 20 Iunie 2014 11:13
inca nu am reusit un kimchi care sa-mi placa. de fapt inca nu am mancat nicaieri o varianta care sa-mi placa. am incercat si din alte surse decat cea preparata de mine (la restaurante) si nu a fost mai ok. inca astept sa gasesc ceva pe placul meu (poate sunt de vina ingredientele)...Madalina acum 10 ani - 20 Iunie 2014 11:23
Eu n-am mancat niciodata, vorbesc numai din ce-am vazut. Dar, intr-adevar, exista si posibilitatea sa nu-mi placa, chiar daca e facut perfect, cu ingredientele potrivite. Eh, o sa ajung si eu intr-o zi in Coreea si o sa-mi bag nasul prin toate mancarurile alea apetisante, sa vad daca au si gust, sau e numai imaginea de ele. :)Multumesc, Ioana, de raspunsuri!
Ioana acum 10 ani - 20 Iunie 2014 11:31
exista si posibilitatea sa nu-ti placa, dar cu atata experienta la activ nu resping nimic, doar astept sa-mi apara in fata varianta potrivita. pentru unele chestii am asteptat si cativa ani, pana au apaut ingredientele potrivite in RO :) ca in coreea nu prea cred sa ajung degraba...Ioana S. acum 8 ani - 13 Octombrie 2016 10:27
Apropo de kimchi, eu fac yangbaechu kimchi, de pe site-ul koreanbapsang. Am mai incercat si retete de kimchi de la maangchi, dar am ramas la asta datorita simplitatii ingredientelor. Singurul ingredient pe care nu il am, e adevarat, e fulgii de ardei iute corean. Dar il inlocuiesc cu fulgi de ardei iute care se gasesc la noi in piata, la raionul de nuci si seminte si condimente varsate. Presupun ca sunt mai iuti ardeii nostri decat ai lor, si folosesc mai putin decat scrie in reteta. Prin urmare, nu iese atat de rosie si de aspectuoasa varza. Dar... mie imi place.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email