Crema ungureasca de branza

Retete cu branza Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete din Ungaria

Reteta Crema ungureasca de branza

Este prima mea propunere de aperitiv pentru Pasti. Servita impreuna cu sticksuri de legume colorate, platoul va avea un aer primavaratic si va inveseli masa... si desigur stomacul tuturor.

Ingrediente

200 gr branza de vaca
200 gr branza telemea
1/2 ceapa
1 lingurita boia
2-3 varfuri cutit chimen macinat
1 lingura de smantana (optional)
piper

  1. Frecam branza de vaca cu branza telemea data pe razatoarea mica. Daca doriti amestecul mai cremos (asta si in functie de cat e de uscata branza de vaca) adaugati 1 lingura buna de smantana.
  2. Adaugam ceapa data pe razatoarea mare si restul condimentelor si amestecam bine pana obtinem o pasta roz omogena.
  3. Servim cu legume taiate betisoare, asezate in jurul bolului cu pasta (castraveti, tulpini de telina, andive, morcovi, rondele de ridichi, ceapa verde, rosii cherry etc). Nu uitati sa puneti si cativa crackers langa, pentru cei dependenti de carbohidrati ;)

Comentarii (21)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 14 ani - 22 Martie 2010 11:09  

ancutza, ar arata super, unele le poti da si prin crackers sfaramati si faci un platou cu bilute asortate. doar ca atunci nu pui smantana dar poate trebuie putin unt, te orientezi dupa ce faci pasta doar cu branza daca poate fi modelata.
si poti infige sticksuri sarate ca sa arate ca acadelele, ca aici: [link]
 

Ancutza  acum 14 ani - 22 Martie 2010 11:20  

Ce bine arata , tu le-ai facut? La susan alb si negru nu m-am gandit
 

Ioana  acum 14 ani - 22 Martie 2010 11:34  

nu, de la good food, mi-am amintit de ele si ma gandeam ca te va inspira poza.
 

monika  acum 14 ani - 22 Martie 2010 23:02  

delicioasa crema asta de branza
=P~ , acuma am cina t cu putina paine prajita si niste ceai ca suntem cam raciti
 

liliana  acum 13 ani - 30 Martie 2011 15:21  

Ioana as vrea o reteta de pasca care sa nu fie prea dulce sa o putem mìnca ca pe pìine.Multumesc anticipat.
 

Ioana  acum 13 ani - 30 Martie 2011 15:44  

la voi cum se face pasca? ca o paine simpla impletita? sau ca un coznac impletit? sau cu branza? la noi e o paine simpla impletita frumos si care se sfinteste la biserica.
 

ionela  acum 13 ani - 9 Aprilie 2011 20:51  

Am incercat si reteta aceasta si pot spune ca, inca o reteta simplu de facut si gustoasa la final.Multumim pentru reteta Ioana.
 

dana  acum 13 ani - 17 Mai 2011 13:07  

foarte buna.am facut aceasta crema cum am gasit reteta.multumesc si complimente
 

mirela  acum 13 ani - 10 Septembrie 2011 20:17  

am facut si eu reteta asta inainte sa o gasesc aici. In plus am adaugat niste nuca taiat marunt...delicios ;)
 

DIANA  acum 13 ani - 21 Septembrie 2011 09:37  

=P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...