Piept de pui cu sos de nuci
Retete aperitive Retete cu carne de pui Retete salate Retete turcesti
"Cerkez Tavugu" e numele real, de la mama ei. E o mancare din bucataria turceasca si desi suna ciudat pentru noi romanii sa mancam carne de pui cu nuci a iesit neasteptat de bun. La gust aduce putin cu pateul de ficat cu fistic de aici sau o putem considera varianta turceasca a acestei paste de pui.
Chiar, stie cineva vreo zona din Romania in care sa se gateasca ceva similar, carne cu nuci?
Ingrediente
1 piept de pui
1 lingurita piper boabe
2 foi dafin
1/2 lingurita sare
Sos de nuci
80 gr nuca
5 fire patrunjel
2 fire ceapa verde
1 felie paine fara coaja
1 catel de usturoi
2 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de nuci (sau de masline)
1 lingurita turmenic
1 lingurita boia dulce
1 lingurita chili pudra
1/2 lingurita sare
Portii: 3-4
- Se taie pieptul de pui in doua ca sa fiarba mai repede, se acopera cu apa, se adauga 1/2 lingurita sare, piperul boabe si dafinul si se fierbe cca 45 minute. Se strecoara supa si se retine, iar pieptul de pui se desface fasiute.
- Turnati cca 1/3 cana supa peste felia de paine si lasati 5 minute sa se inmoaie.
- In blender puneti nuca, 3 fire patrunjel, 1 fir ceapa (sau 1/2 ceapa mica uscata), felia de paine inmuiata si usturoiul. Mixati turnand incet supa (cam jumatate de cana va fi nevoie) pana obtineti o pasta omogena nu foarte moale.
- Intr-un vas mic incalziti uleiul si adaugati turmenicul, chiliul, boiaua si sare. Amestecati rapid. Turnati acest amestec in blender si mai mixati de cateva ori. Daca e nevoie mai turnati cateva linguri de supa.
- Mutati sosul de nuci din blender intr-un bol, adaugati fasiutele de pui si dregeti de sare. Adaugati si sucul de lamaie.
- Tocati restul de patrunjel si ceapa verde si adaugati peste salata.
- Se serveste pe paine prajita.
Ulei de nuci
In blender
Mixam bine
Adaugam sosul
Mixam iar
Adaugam fasiile de pui
Piept de pui cu sos de nuci
Comentarii (8)
Silvia Popa acum 15 ani - 11 Iunie 2009 21:31
Excelent!viorica acum 15 ani - 25 Iunie 2009 10:46
Salut! Eu sunt din Basarabia si la noi se gateste foarte des (in special iarna) sfecla fiarta cu nuci si usturoi. Daca vrei, iti scriu reteta. E fosrte bun!Ioana acum 15 ani - 25 Iunie 2009 10:57
chiar te rog sa scrii reteta, nu sunt fan sfecla dar daca suna bine reteta poate ma incumet si o fac sau poate doreste altcineva sa o incerce. merci!Diana acum 15 ani - 19 Noiembrie 2009 12:53
Buna,Am incercat si eu reteta ta. In primul rand mi s-a parut foarte usoara si in ultimul rand magnific de delicioasa.
Diana
Dana acum 14 ani - 14 Decembrie 2009 10:35
Nu stiu in ce zona, dar este o reteta de peste cu sos de nuci foarte asemanator cu cel din reteta ta. Tot cu paine, dar fara ceapa si frecat cu putin uleiToma Nicoleta acum 14 ani - 28 Ianuarie 2010 15:20
=P~ Trebuie sa incerc reteta; pare a fii un deliciuCrina M. acum 12 ani - 4 Februarie 2012 18:36
=P~ =P~ o reteta numai buna pt un pranz delicios :) :) cred ca merge cu niste orez...m-ai convins..pe luni la pranz asta va fi pe meniu :)Ira acum 12 ani - 2 August 2012 15:35
Suna foarte bine reteta, o sa o incerc cat de curand. Am o singura mentiune, din cate stiu eu este TURMERIC cu "r" nu turmenic. :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email