Pasta de ghimbir si usturoi
Retete condimente Bucataria indiana Retete cu legume Retete rapide Retete simple
Primii pasi catre mancarea indiana autentica... incep cu prepararea pastei de ghimbir si usturoi, nelipsita din mancarurile lor. Am facut cantitate mai mare pentru ca asa este foarte comod de folosit, mai ales ca se pastreaza bine timp indelungat. In timpul saptamanii doar o iau din frigider si o folosesc. O sa vedeti in urmatoarele post-uri ce simplu e sa pregatesti mancarea indiana daca ai toate aceste condimente la indemana.
Ingrediente
300 gr ghimbir radacina
300 gr usturoi
1 lingura ulei
1/2 lingurita sare
1 lingurita otet
- Se curata ghimbirul de cioturile noduroase si coaja care arata zbarcita sau uscata. Daca doriti il puteti curata de coaja de tot.
- Se curata usturoiul: se ia fiecare catel; se pune lama cutitului pe el si cu podul palmei loviti zdravan; in acest fel, coaja catelului de usturoi se va desface singura si va fi foarte usor de curatat. (vezi poza 1)
- Se pune ghimbirul si usturoiul impreuna cu 50 ml apa in robotul de bucatarie si se mixeaza bine timp de 5 minute (se poate folosi si blenderul vertical). Daca folositi robotul clasic, din cand in cand opriti mixarea si cu o lingura impingeti spre centru tot ce se lipeste de peretii bolului. La final trebuie sa rezulte o pasta cat mai fina.
- Pastrare:
- daca doriti sa pastrati pasta in frigider trebuie sa adaugati si restul ingredientelor (otet, ulei, sare) pentru a preveni oxidarea; se pune pasta intr-un borcan/pahar si deasupra se aseaza folie de plastic astfel incat folia sa vina in contact cu pasta in toata zona de deasupra; in acest fel rezista la frigider si 1 luna.
- daca doriti sa o pastrati timp mai indelungat NU mai adaugati uleiul, otetul si sarea; portionati pasta in pahare de unica folosinta, acoperiti bine cu folie de plastic si pastrati la congelator.
Lovim usturoiul ca sa-l putem curata mai usor
Usturoi si ghimbir curatat
Pasta in pahare
Pasta cu folie presata deasupra pentru a preveni oxidarea
Comentarii (24)
Ultimele comentarii
Ioana acum 11 ani - 10 Iulie 2013 15:36
era din icre de peste sau de peste?gheorghe felicia acum 11 ani - 7 Septembrie 2013 10:27
Sincer, nu am folosit ghimbir. Abia acum, văzând multiplele lui utilizări și binefaceri, sunt hotărâtă să existe permanent în bucătăria mea GHIMBIR. Mulțumesc, din nou, pentru minunatele sfaturi, mai ales că avem nevoie de astfel de miracole ale naturii.lavinia acum 11 ani - 4 Noiembrie 2013 01:18
buna ma numesc lavinia si urmaresc tot timpul retetele tale ami plac foarte mult si am gasit asta de ghimbir si usturoi as vrea sa ancerc dar vreau sa stiu la ce mancaruri se foloseste ??multumesc mult :)Ioana acum 11 ani - 4 Noiembrie 2013 08:31
la pui vindaloo: [link], vita caramelizata: [link], curry de pui cu unt: [link]in general te uiti la retetele indiene si asiatice de pe site si o vei gasi frecvent.
CRINA acum 10 ani - 18 Decembrie 2013 15:48
EXCELENTA ... ;)Alina acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 13:34
Aceasta reteta se poate pastra si in borcane peste iarna?Ioana acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 13:38
da, dar doar la congelator.Alina acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 13:58
O alta varianta de pastrare nu exista? Pt camara? Intreb pt ca eu nu mai am loc in congelator. Multumesc pentru raspuns!Ioana acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 14:06
nu, din pacate e un produs crud, nu ai cum sa-l pastrezi altfel. daca il fierbi pierzi mult din arome.poti doar sa pastrezi usturoiul in camara si ghimbirul in lada frigiderului (rezista destul de mult) si pregatesti pasta cand ai nevoie. pentru cantitati mici poti folosi mojarul.
Alina acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 14:13
Multumesc frumos!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email